wpe7f3af22.png
wp6b6c7051_0f.jpg
wpefaef5cb.png
wpefaef5cb.png
wpaff01162.png
wp05021904.png
wp1405630b.png
wpb7b60596.png
wpd478425d.png
wp2b5d6b94.png

 

© Vincent Botella Power Yoga 06-16274392, info@vincentbotella.nl

 

Deepak Chopra over de Zonnegroet

 

wp9f141720_0f.jpg “Door de twaalf houdingen van de Zonnegroet worden alle belangrijkste spiergroepen en de belangrijkste gewrichten getraind. Deze poses masseren en stimuleren ook je innerlijke organen. Deze houdingen zijn bedoeld om de verbinding tussen je agni, of innerlijk vuur, het het vuur van de zon te maken. Het woord agni is [via het Indo-Europees en het Latijn] de wortel van het Engelse woord ignite (aansteken, doen ontbranden). Wanneer je agni helder brandt, ben je in staat de energie en de informatie die je elke dag binnen krijgt, te verteren, of dat nu voedsel, ideeën of emotionele ervaringen zijn. Wanneer je innerlijk vuur zwak is en sputtert, verteer je de ervaringen uit je dagelijks leven niet volledig. De resten van een onvolledige stofwisseling worden in het geheel van lichaam en geest opgeslagen, wat leidt tot moeheid en verzwakte immuniteit. Wanneer je, naast het beoefenen van de Zonnegroet, een gezond dieet volgt, er een goede dagelijkse gang van zaken op na houdt en bewust fysieke en emotionele toxiciteit vermijdt, is het de bedoeling dat de groet je innerlijk vuur opstookt, zodat je het beste van wie je bent kunt uitstralen.

 

wp2f7027fa_0f.jpg “De houdingen van Surya Namaskar (Zonnegroet) vertegenwoordigen [symbolisch] de volledige ervaring van het menselijk leven met al zijn hoogte- en dieptepunten en al zijn facetten. De houdingen worden traditiegetrouw uitgevoerd bij zonsopgang, en vertegenwoordigen de stofwisseling van de zonne-energie naar levensenergie. De zon is de bron van alle leven op deze planeet. Uiteindelijk zijn wij lichtwezens en de Zonnegroet erkent deze fundamentele verbinding.

 

“Langzaam uitgevoerd, bevorderen de twaalf houdingen souplesse en kracht. Snel uitgevoerd, kan de Zonnegroet een krachtige cardiovasculaire training zijn.”

 

Uit De Zeven Spirituele Wetten van Yoga, pp. 178-179; toevoegingen tussen [ ] zijn van mij, Vincent Botella

 

wpcffa10bc.gif

Deepak Chopra

 

Nieuwe website:

 

Poweryoga.fit