wpe7f3af22.png
wp7386671c_0f.jpg
wpefaef5cb.png
wpefaef5cb.png

© Vincent Botella Power Yoga 06-16274392, info@vincentbotella.nl

 

wpaff01162.png
wpcf76bd77.png
wp8d65a53d.png
wp3a5fcc9d.png

wp81c316d7_0f.jpg

 

Ga met je aandacht telkens terug naar je adem en daarmee naar het moment nu, en laat alles los wat niet hier en nu plaatsvindt. Adem en weet dát je ademt.

 

Wanneer je mislukking of onvermogen kunt accepteren, kun je ontspannen bij de grens waarop je stuit. Daardoor kun je juist meer dan toen je verkrampt bezig was. Kun je, in het zicht van tegenslag, gewoon ademen en gelijkmoedig blijven, dan kun je jezelf overtreffen.

 

wp11ddc0cf.png
wpce994c68.png

Wanneer een stressreactie plaatsvindt, kom dan uit je hoofd en anker in je lichaam.  Naast de automatische stressrespons van vechten of vluchten, is er een derde optie: blijf en adem. Stap terug uit je reagerende zelf, kom terug in je lichaam, observeer je adem en de reactiviteit zal beginnen op te lossen. wpe83af413_0f.jpg Yoga geeft je de gelegenheid een ruimte te creëren tussen stimulus en respons die steeds groter wordt. In die ruimte kun je je reactie kiezen in plaats van op de automatische piloot door te gaan. Op deze manier leren we uiteindelijk onze emotionele toestanden te beheersen en te transformeren. Instinctieve reacties houden ons vast in onbewust gedrag. Wanneer we echter tijdens onze yogabeoefening oog krijgen voor onze reactiepatronen, kunnen we onze reactiviteit in ons dagelijks leven vertragen. Werken op de grens leert ons boven de stress uit te stijgen en in gelijkmoedigheid te komen. Je krijgt niet minder stress van yoga, je krijgt er alleen instrumenten door om er bovenuit te stijgen.